Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Søge resultat - "Turquoise-browed"

Turquoise-browed Motmot.4.JPG
Turquoise-browed MotmotFjerde billede i årstidernes gang med Turquoise-browed Motmot fra "vores" have udenfor Managua. Nu er vi nået oktober 2002, og ungfuglen har fået så meget hale, at den er begyndt at pille den. Men den mangler stadig meget i at nå de adulte fugles halelængde (de første par billeder i serien).
Fuglens karakteristiske stemme kan høres her.
Turquoise-browed Motmot.3.JPG
Turquoise-browed MotmotEndnu et billede af Turquoise-browed Motmot fra"vores" have udenfor Managua. Billedet er fra september måned 2002. Som det ses har denne fugl kun en kort hale, og det er formentlig en ungfugl fra årets ynglepar.
Fuglens karakteristiske stemme kan høres her.
Turquoise-browed Motmot.2.JPG
Turquoise-browed MotmotEt andet billede af arten fra "vores" have udenfor Managua. Denne er den ene fugl i et par, som i slutningen af tørtiden/starten af regntiden ynglede på stedet. Motmot'erne yngler i huller, som de selv graver ud i en stejl skrænt, ligesom biæderne i Europa. Det utrolige ved motmot'erne er, at det er fuglen selv, der piller et stykke af halefjerene fri for fjerstråler!
Fuglens karakteristiske stemme kan høres her.
Turquoise-browed Motmot.1.JPG
Turquoise-browed MotmotNicaraguas nationalfugl, "Guardabarranco", eller på engelsk Turquoise-browed Motmot. Motmot'er er meget smukke fugle med bløde fjer og sarte farver. Denne fugl er fra "vores" have udenfor Managua, men arten er almindelig overalt i det vestlige Nicaragua.
Fuglens karakteristiske stemme kan høres her.
turquoisebrowedmotmot04.jpg
Turquoise-browed MotmotMed lidt bedre fotoudstyr end da vi boede i Nicaragua med vort første lille lomme-digitalkamera, har jeg fået nogle lidt bedre billeder af nationalfuglen i Antonia og Andreas' have - dette og de to følgende billeder. På dette ses, hvordan "duskene" ved ørerne står ud fra hovedet.
turquoisebrowedmotmot05.jpg
Turquoise-browed MotmotNationalfuglen i Antonia og Andreas's have.
turquoisebrowedmotmot06.jpg
Turquoise-browed MotmotEn smuk Turquoise-browed Motmot i smukt lys i et Jocote-træ i Antonia og Andreas' have. Desværre var der ikke for meget lys at fotografere med, så billedet blev lidt rystet - derfor det lille format.
   
7 filer på 1 side(r)