Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Søge resultat - "regnskov"

07151008.w.JPG
Miskito-bebyggelseUdkanten
af Alamikangban. Miskitoerne bygger spredt, og byen vokser hele tiden
længere ud i "monten" (regnskoven) og "llanoen" (fyrreskovssavannen).
19216901.w.JPG
Risen høstesGilberto i færd med at høste risen. Det ses på billedet, hvordan miskitoernes rismarker anlægges i rydninger i regnskoven - dog næsten altid i skov, som tidligere har været ryddet til dyrkning. Det er meget arbejdskrævende at rydde et stykke jomfruelig "primær-regnskov".
29283233.w.JPG
KinkuraRegnskoven ca. 7 km fra Alamikangban, Jørgen Peters yndlingslokalitet. Vandløbet Kinkura, som står i forbindelse med Prinzapolka-floden, og bruges til at flåde tømmertræ ud på i regntiden.
29283227.w.JPG
PlukhugstDon Romel demonstrerer, at maghoni-træerne idag bliver fældet, selvom de er ganske unge og endnu ikke har opnået en stammediameter af betydning. Dette træ var så ungt, at det endnu ikke var begyndt at sætte frø. Når de fleste træer "høstes" så unge, er det slut med selvforyngelsen; det er altså ikke bæredygtig skovdrift. Regnskoven ca. 7 km fra Alamikangban.
29092962.w.JPG
RovdriftDette syn møder man ofte på vejen til Alamikangban. Maghoni- og andre ædeltræ-stammer bliver ført ud af Atlanterhavsregionen og til markedet i Managua. Kan meget vel være træ fra Prinzapolka-kommunen. Se billeder af træ, der bliver transporteret ad vandvejen, på siden med billeder fra Floden Prinzapolka.
33230333.w.JPG
Mie og træetMie foran et af skovens flotte træer. Fra regnskoven nær Kinkura-creeken 7 km vest for Alamikangban.
33220311.w.JPG
Lejr i regnskovenOle Thorup og Jørgen Peter sov i telt ude i regnskoven nær Kinkura-creeken 7 km vest for Alamikangban. Der var mange spændende lyde om natten - og mange bidende og stikkende insekter!
2A283679.w.JPG
OktoberhimmelOktober-november i Alamikangban er en regnfuld tid, og ofte med gråt og trist vejr - men det giver indimellem nogle flotte aftenhimler. Horisonten mod vest har spredte fyrretræer mod en baggrund af regnskov.
Slange06.JPG
"Katøjet"Fra regnskoven ved Kinkura-creek'en. En lille og slank slange, måske arten Leptophis depressirostris, ialfald mest sandsynligt en eller anden Cat-eyed Snake eller Parrot Snake. Et lille individ på omkring en halv meters længde, og ifølge den lokale slangeekspert don Romel Stevenson er den ufarlig.
14 filer på 2 side(r) 1