Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Søge resultat - "great green macaw"

Great Green Macaw.1.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 1I Nicaragua findes størstedelen af verdensbestanden af Grøn Ara. Vi så den aldrig i Prinzapolka, men lokale beretter, at den stadig findes i områder, hvor der er gammel og storstammet fyrreskov. Denne unge fra fangenskab, som ifølge "ejerne" skulle være faldet ud af reden, er fra nær Indio Maíz-reservatet i Río San Juan, hvor bestanden er størst.
Great Green Macaw.2.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 2Den karakteristiske silhouet af en Grøn Ara. Dette er en adult fugl, som er i færd med at made en nyudfløjen unge, som sidder skjult på bagsiden af træstammen. Billedet er taget med normaloptik. Fra landsbyen Cristo Rey inde i Indio Maíz-reservatet i det sydøstlige hjørne af Nicaragua.
greatgreenmacaw3.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 3Redetræ af Grøn Ara, med en fugl siddende i redeåbningen. Dette er første kendte tilfælde af, at Grøn Ara har ynglet i et dødt træ. Træet står tæt på en tømmervej, men fuglene startede så tidligt med at yngle, at tømmertrafikken endnu ikke var gået igang. Og da de store lastbiler med tømmer startede senere i tørtiden var papegøjerne så langt i ynglecyklus, at de ikke ville opgive - og de fik tilsyneladende unger på vingerne.
greatgreenmacaw4.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 4Rede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede.
greatgreenmacaw5.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 5Rede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede.
greatgreenmacaw6.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 6Rede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede. Fuglen sidder og pudser sig, og går indimellem ned i reden for at fodre ungerne.
greatgreenmacaw7.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 7Et redetræ af Grøn Ara, en stor "Almendro" Dipteryx panamensis. Parret sidder til venstre i træet, lige inden de går til ro for natten (inde i reden, som befinder sig til højre i den store skrå gren).
   
7 filer på 1 side(r)