Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle

Søge resultat - Fugle

blackcheekedwoodpecker1.jpg
Black-cheeked Woodpecker 1Black-cheeked Woodpecker er den almindelige spætte i den våde lavlandsregnskov i Nicaragua, og hele Mellemamerika i øvrigt.
blackcheekedwoodpecker2.jpg
Black-cheeked Woodpecker 2Et par af Black-cheeked Woodpecker på den samme træstamme. Her sad de iøvrigt længe og hyggede sig. Hannen har rødt helt frem til det gule i panden, mens hunnen (i forgrunden, nederst) kun har rødt i nakken.
brownpelican7.jpg
Brun Pelikan, reje-frådseriEn samling fiskere i Pearl Lagoon på den Nicaraguanske østkyst, et sted hvor der - ialfald i januar - kan hives rigtig mange rejer op ved hjælp af kastenet. Det er sikkert også rejer, eller måske småfisk, at pelikanerne er der efter (?)...
groovebilledani3.jpg
Groove-billed Ani 3Som man ofte ser Groove-billed Ani - med vingerne i tørre-position.
melodiousblackbird2.jpg
Melodious BlackbirdFra en forstadshave udenfor Nicaraguas hovedstad. Her er Melodious Blackbirds stemme en karakterlyd, ofte en af de første fugle, som synger om morgenen. Den er melodiøs, som navnet antyder - men også meget kraftig og lidt anstrengende i længden...
ruddygrounddove.jpg
Ruddy Ground-DoveRuddy Ground-Dove er en meget almindelig lille due - nede i typisk spurvefuglestørrelse. Der er flere arter ground-doves, vi plejer at kalde dem "grundduer". Denne art er almindelig overalt i Mellemamerika. På billedet har den fået sat sig smukt i en bourgainvilla i en forstadshave.
rufoustailedhummingbird3.jpg
Rufous-tailed Hummingbird fodring i redeLigesom sidste år (se foregående billede) var der en rede af Rufous-tailed Hummingbird lige udenfor pavillonen på Refugio Bartola. I år hang reden meget lavt, ca. 1½ meter over jorden - i det samme guyaba-træ som sidste år, iøvrigt! - så det var nemmere at fotografere, når de voksne fugle madede ungerne. Disse unger må være meget tæt på flyvefærdige, og de var forslugne - blev madet ca. hvert 8.-10. minut.
rufousnapedwren2.jpg
Rufous-naped WrenEn adult Rufous-naped Wren i en forstadshave. Det er en af de mindt sky fugle i de tætbeboede egne på Stillehavssiden af Mellemamerika, og man ser og - og hører, ikke mindst! - arten hele tiden, også inde midt i storbyerne, bare der er en smule træer...
rufoustailedhummingbird4.jpg
Rufous-tailed Hummingbird redeEfter fodring af ungerne i reden tager den voksne Rufous-tailed Hummingbird lige en ekstra runde omkring reden for at checke, at alt er i orden!
15 filer på 2 side(r) 1