Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Rovfugle

American Kestrel.JPG
American Kestrel / Amerikansk Tårnfalk – 396 visningerDenne fine lille falk findes ynglende fast i Nicaragua, og om vinteren kommer der et ekstra tilskud af fugle, som overvintrer her. Denne er nok en af de stationære, den er fotograferet i fyrreskov i Nueva Segovia, hvor jeg har fundet arten ynglende (i spættehul, formentlig lavet af arten Acorn Woodpecker).
batfalcon.jpg
Bat Falcon – 396 visningerLille lækker falk som er ret almindelig i det meste af Mellemamerika, i mange forskellige typer habitat. Lever af at fange insekter og fugle i luften.
blackcollaredhawk.jpg
Black-collared Hawk – 383 visningerDenne rovfugl er en stor, fiskespisende art, og ses derfor altid i forbindelse med søer, floder og vådområder. Fuglen her blev skræmt op fra en af de små sidefloder til Prinzapolka-floden.
Mangrove Black Hawk.2.JPG
Mangrove Black Hawk 2 – 440 visningerNærbillede af en formodet Mangrove Black Hawk - samme individ som dette billede.
Mangrove Black Hawk.JPG
Mangove Black Hawk 1 – 463 visningerDette er formentlig en Mangrove Black Hawk, selvom jeg (JP) stadig er noget i tvivl. Ialfald er det en ungfugl af en af de to-tre arter Black Hawks. Plamagen på siden af halsen skulle kun Mangrove/Common Black Hawk kunne have, mens størrelsen (den var stor!) og halelængden i forhold til vingelængden tyder mere på Great Black Hawk... Billedet er fra en Stillehavsstrand nær grænsen til Costa Rica.
Mississippi Kite.jpg
Mississippi Kite – 445 visningerÉn af 6 i en fouragerende flok af denne art over sesamfrø-marker i det nordvestligste Nicaragua, på efterårstræk i oktober måned. Fuglene fløj rundt og fangede elegant guldsmede i luften, og indimellem hvilede de sig på elledningerne og var ganske tillidsfulde, som denne ungfugl. Mississippi Kite er en trækfugl fra USA, i Mellemamerika findes den nærtbeslægtede Plumbeous Kite (se denne), som ligeledes trækker sydpå om vinteren.
osprey1.jpg
Fiskeørn 1 – 370 visningerFiskeørnen er en kosmopolit, som findes på alle verdens kontinenter, undtagen Antarktis. I Mellemamerika er langt de fleste fugle man ser trækfugle fra Nordamerika. I den traditionelle ornitologiske litteratur for Nicaragua regnes arten som fåtallig, men jeg har registreret den overalt hvor der er vand, både i fersk- og saltvand. Her sidder en fugl ved Stillehavsstranden nær grænsen til Costa Rica.
osprey2.jpg
Fiskeørn 2 – 368 visningerSamme fugl som i foregående billede.
osprey3.jpg
Fiskeørn 3 – 378 visningerSamme fugl som i de to foregående billeder. Den var meget usky - tillod, at jeg gik helt ind under sig.
18 filer på 2 side(r) 1