Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Vandhøns, vadefugle og måger

Black-necked Stilt.JPG
Black-necked Stilt – 322 visningerDenne art, som på dansk kunne kaldes Amerikansk Stylteløber, er almindelig i alle typer vådområder i Mellemamerika.
Commom Moorhen.JPG
Common Moorhen / Grønbenet Rørhøne – 340 visningerSamme art som vi kender hjemme fra Danmark. Her svømmer den rundt i havedammen på Selva Negra, "Scwarzwald", en tyskejet økologisk kaffefinca med økoturisme og et lille tågeskovsreservat. Tree-wattled Bellbird høres i baggrunden!
Double-striped Thick-knee.JPG
Double-striped Thick-knee – 354 visningerDen mellemamerikanske triel-art. Som de fleste andre trieler lever den ret diskret, men vi var heldige en dag i august 2001 at løbe ind i en flok på 29, hvoraf denne var den ene.
Lattermaage.1.JPG
Laughing Gull / Lattermåge 1 – 378 visningerEn bande af denne almindelige mågeart følger efter færgen over Tempisque-golfen, Costa Rica. Ikke fordi der bliver smidt brød ud til dem som på færgerne derhjemme (dengang der var færger til), men fordi skibet hvirvler smådyr op i vandoverfladen, som Lattermågerne snapper.
Lattermaage.2.JPG
Laughing Gull / Lattermåge 2 – 383 visningerEn stribe Lattermåger på Tempisque-færgen. Denne art er den eneste almindelige måge langs kysterne i det meste af Mellemamerika.
Limpkin.JPG
Limpkin – 361 visningerDenne fugl har nogen fundet på at kalde "Riksetrane" på dansk, noget af et misfoster af et navn, men det afspejler, at den er tæt beslægtet med såvel vandhøns som traner. Arten har også en høj gjaldende stemme, som godt kan minde om traners trompeteren. Lever i sumpområder fra Florida og sydpå, hvor dens hovedernæring udgøres af store "æblesnegle". Og systematisk har den sin helt egen gruppe - der findes altså kun én "Riksetrane"-art i verden.
Northern Jacana.2.JPG
Northern Jacana 1 – 394 visningerFotograferet i sumpene langs Nicaraguasøen N for Granada, tæt på vejen hvor fuglene bliver presset op som følge af høj vandstand i regntiden. Jacana'erne ligner vandhøns, men de er i virkeligheden vadefugle.
Northern Jacana.JPG
Northern Jacana 2 – 352 visningerEn meget almindelig - og meget speciel - vadefugl. Jacana'er finder man stort set overalt, bare der er den mindste antydning af et vandhul. Disse er fra Chiltepe-halvøen nær Managua, i en lille sø hvis vandstand svinger utroligt meget i forhold til årstiden - visse år tørrer den totalt ud i tørtiden, og fuglene må søge andre fourageringsområder.
northernjacana3.jpg
Northern Jacana 3 – 339 visningerEn Jacana fouragerer i sumpen lige foran hotellet i San Miguelito.
12 filer på 2 side(r) 1