Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Natravne og ugler

blackandwhiteowl.jpg
Black-and-white Owl – 418 visningerEt par Black-and-white Owls, fotograferet i byparken i Orotina i det vestlige Costa Rica. Lige neden under træet, hvor uglerne sidder, passerer hundredvis af mennesker hver dag. Ellers er det en skov-ugle som er svær at få at se, så mange ornitologer har nydt godt af, at dette par har valgt en så lettilgængelig lokalitet til dagrast. Formentlig jager de også omkring byparken om natten, da de er kendt for at leve af flagermus...
ferruginouspygmyowl.jpg
Ferruginous Pygmy-Owl – 463 visningerEn af de små dagaktive spurveugle-arter, som der er mange af i tropisk Amerika. Normalt ses de omgivet af en bande mobbende småfugle, men denne fløj ubemærket omkring i relativt åbent terræn.
Great Potoo.jpg
Great Potoo – 530 visningerIkke en egentlig natravn, tilhører gruppen "potoos", som er karakteristiske ved at de om dagen sidder "stivnet" for enden af en gren. Dette fungerer utroligt godt som kamouflage, og denne fugl havde vi formentlig aldrig fundet selv, den blev peget ud af en vagt på naturreservatet Esperanza Verde. Great Potoo er stor og ugleagtig, og om natten har den et uhyggeligt skrig, som vi har hørt i Prinzapolka - "BÅÅÅHHH!" - virkeligt skræmmende!
Lesser Nighthawk.1.JPG
Lesser Nighthawk 1 – 501 visningerEn art natravn af den gruppe som på dansk kaldes "nathøge", som man af og til finder frit fremme om dagen. Ydermere optræder den i flokke, i modsætning til de fleste natravnearter. Dette billede er fra en eng nær Nicaraguasøen, hvor der rastede en flok på 15 en regnvåd augustdag. Ellers er det en art man mest ser i skumringen, hvor det ikke er ualmindeligt at se fouragerende flokke på op til 100 eller flere.
Lesser Nighthawk.2.JPG
Lesser Nighthawk 2 – 562 visningerDenne fugl var den ene i et par med to store flyvefærdige unger. Hele familien sad frit fremme i fuld sollys på elledninger og hegnstråde.
Pauraque.jpg
Pauraque – 499 visningerDenne art må være en af de talrigste natravnearter, ialfald i denne del af verden, hvor den findes i praktisk taget alle typer af habitater. Man hører dens stemme i skumringen året rundt. Vi så dem også meget, men de var ikke nemme at fotografere ved de belysninger, hvor de normalt optræder. Dette individ havde forvildet sig ind i vort hus ved Managua.
6 filer på 1 side(r)