Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Papegøjer

Great Green Macaw.1.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 1 – 754 visningerI Nicaragua findes størstedelen af verdensbestanden af Grøn Ara. Vi så den aldrig i Prinzapolka, men lokale beretter, at den stadig findes i områder, hvor der er gammel og storstammet fyrreskov. Denne unge fra fangenskab, som ifølge "ejerne" skulle være faldet ud af reden, er fra nær Indio Maíz-reservatet i Río San Juan, hvor bestanden er størst.
Great Green Macaw.2.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 2 – 570 visningerDen karakteristiske silhouet af en Grøn Ara. Dette er en adult fugl, som er i færd med at made en nyudfløjen unge, som sidder skjult på bagsiden af træstammen. Billedet er taget med normaloptik. Fra landsbyen Cristo Rey inde i Indio Maíz-reservatet i det sydøstlige hjørne af Nicaragua.
greatgreenmacaw3.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 3 – 635 visningerRedetræ af Grøn Ara, med en fugl siddende i redeåbningen. Dette er første kendte tilfælde af, at Grøn Ara har ynglet i et dødt træ. Træet står tæt på en tømmervej, men fuglene startede så tidligt med at yngle, at tømmertrafikken endnu ikke var gået igang. Og da de store lastbiler med tømmer startede senere i tørtiden var papegøjerne så langt i ynglecyklus, at de ikke ville opgive - og de fik tilsyneladende unger på vingerne.
greatgreenmacaw4.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 4 – 502 visningerRede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede.
greatgreenmacaw5.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 5 – 497 visningerRede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede.
greatgreenmacaw6.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 6 – 594 visningerRede af Grøn Ara, samme rede som på dette billede. Fuglen sidder og pudser sig, og går indimellem ned i reden for at fodre ungerne.
greatgreenmacaw7.jpg
Great Green Macaw / Grøn Ara 7 – 508 visningerEt redetræ af Grøn Ara, en stor "Almendro" Dipteryx panamensis. Parret sidder til venstre i træet, lige inden de går til ro for natten (inde i reden, som befinder sig til højre i den store skrå gren).
Mealy Parrot.JPG
Mealy Parrot – 646 visningerEn af de store arter amazonpapegøjer, som samtidig er meget almindelig i regnskoven i den østlige del af Nicaragua - også nær Alamikangban. Den holdes også ofte som burfugl. Har en høj traneagtigt gjaldende stemme.
orangefrontedparakeet1.jpg
Orange-fronted Parakeet – 487 visningerOrange-fronted Parakeet er den almindeligste parakit i Aratinga-slægten på Stillehavssiden af Nicaragua, og ses i alle typer tør skov og de fleste mere åbne landskaber - inklusive i mange haver. Her er den fotograferet blomster-fouragerende tæt på en strand i det sydvestlige Nicaragua.
17 filer på 2 side(r) 1