Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Gøgefugle

Groove-billed Ani.JPG
Groove-billed Ani – 375 visningerEn slags gøg, men i modsætning til de fleste andre gøgefugle, lever Groove-billed Ani meget synligt. Meget almindelig overalt i Nicaragua. Det er en lidt uskøn fugl, med et fedtet og altid "usoigneret" look.
groovebilledani.jpg
Groove-billed Ani 2 – 363 visningerDenne art er så godt som allestedsnærværende. Her er den fotograferet i en kaffefinca i tågeskovs-zonen, men den findes udbredt i alle højder og de fleste habitater, undtagen helt lukket skov.
groovebilledani3.jpg
Groove-billed Ani 3 – 332 visningerSom man ofte ser Groove-billed Ani - med vingerne i tørre-position.
groovebilledani4.jpg
Groove-billed Ani 4 – 323 visningerPå dette billede ser man tydeligt de riller i næbbet, som har givet fuglen navn.
Lesser Ground-Cuckoo.JPG
Lesser Ground-Cuckoo – 419 visningerEn meget fin gøg, som er svær at få at se, da den skjuler sig det meste af tiden. Men her, syd for Nicaraguasøen tæt ved grænsen til Costa Rica, lykkedes det os at få en at se godt. Den havde dog hurtigt gemt sig igen, så det blev kun til dette "snapshot"...
Lesser Roadrunner.2.JPG
Lesser Roadrunner 2 – 409 visningerHer er fuglen fotograferet i sin typiske habitat, halvtør åben fyrreskov i det østlige Nueva Segovia.
Lesser Roadrunner.JPG
Lesser Roadrunner 1 – 438 visningerDenne art er "lillebroren" til den kendte Greater Roadrunner fra USA og det nordlige mexico, der bl.a. har dannet model for tegneserie-fuglen - "mib, mib"... Lesser Roadrunner er udbredt fra det sydlige Mexico til det nordlige Nicaragua, i halvtørre områder. Dette trafikdræbte individ er fra fyrreskovszonen i Nueva Segovia, tæt på Murra, januar 2003.
Squirrel Cuckoo.JPG
Squirrel Cuckoo – 425 visningerEn stor gøg hvis navn er utroligt velvalgt, fordi man uvilkårligt kommer til at tænke på et rødt egern, når man ser denne store langhalede fugl i en trækrone. Almindelig i alle slags skov, denne er fra et lille reservatet med tør skov tæt på Managua.
squirrelcuckoo2.jpg
Squirrel Cuckoo 2 – 324 visningerEn Squirrel Cuckoo kigger frem fra en tæt trækrone. Her i tågeskovszonen på kaffefincaen Selva Negra i højlandet i det nordlige Nicaragua, men arten findes stort set overalt.
10 filer på 2 side(r) 1