Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Spætter

blackcheekedwoodpecker1.jpg
Black-cheeked Woodpecker 1 – 471 visningerBlack-cheeked Woodpecker er den almindelige spætte i den våde lavlandsregnskov i Nicaragua, og hele Mellemamerika i øvrigt.
blackcheekedwoodpecker2.jpg
Black-cheeked Woodpecker 2 – 507 visningerEt par af Black-cheeked Woodpecker på den samme træstamme. Her sad de iøvrigt længe og hyggede sig. Hannen har rødt helt frem til det gule i panden, mens hunnen (i forgrunden, nederst) kun har rødt i nakken.
Hoffmann%27s Woodpecker.1.JPG
Hoffmann's Woodpecker 1 – 606 visningerEn spætteart som er endemisk for Stillehavssiden af Nicaragua og Costa Rica. En lille udbredelse, men indenfor denne udbredelse er den meget almindelig, ses sågar inde midt i Managua. Vi havde mindst en 4-5 par i vores have udenfor Managua. Dette er en ungfugl.
Hvordan Hoffmann's Woodpecker lyder kan høres her og her.
Hoffmann%27s Woodpecker.2.JPG
Hoffmann's Woodpecker 2 – 637 visningerFørste forsøg på at fotografere igennem teleskop - såkaldt "digiscoping" (alle billederne i denne serie på 5 "Hoffmann's-spætter").
Hvordan Hoffmann's Woodpecker lyder kan høres her og her.
Hoffmann%27s Woodpecker.3.JPG
Hoffmann's Woodpecker 3 – 632 visningerAd. han i toppen af et dødt træ i haven hvor vi boede udenfor Managua. "Hr. Hoffmann" er en spætte, som er meget synlig og som man hører meget, hvis den bor hos én. Og det er formentlig en af de spættearter i verden, som findes i størst tæthed indenfor sin udbredelse, det er virkeligt en karakterfugl.
Hvordan Hoffmann's Woodpecker lyder kan høres her og her.
Hoffmann%27s Woodpecker.4.JPG
Hoffmann's Woodpecker 4 – 678 visningerEn adult han. Bemærk det fine skakbræt-mønster på vingerne!
Hvordan Hoffmann's Woodpecker lyder kan høres her og her.
Hoffmann%27s Woodpecker.5.JPG
Hoffmann's Woodpecker 5 – 566 visningerEn Hoffmann's Woodpecker forlader sin pind. Det er en han, hvilket ses på den røde plet i panden.
Hvordan Hoffmann's Woodpecker lyder kan høres her og her. Den kraftige stemme gør, at Hoffmann's Woodpecker høres rigtig meget, der hvor den bor.
Smoky-brown Woodpecker.JPG
Smoky-brown Woodpecker – 518 visningerEn han af denne art (rød isse) er blevet fanget i ringmærkningsnet i Alamikangban. Denne lillebitte spætte er meget almindelig i bambuszonen langs Prinzapolkafloden.
 
8 filer på 1 side(r)