Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Fugle > Tinamouer og hønsefugle

Crested Guan.JPG
Crested Guan – 579 visningerEn stor hønsefugl, her på Tikal-ruinerne i det nordlige Guatemala. Arten findes også i Prinzapolka, men der er de meget sky, da det er et meget yndet jagtbytte.
Great Curassow.JPG
Great Curassow – 596 visningerStor og eksklusiv skov-hønsefugl. Denne er fotograferet i skovbunden i Tikal-nationalparken i Guatemala, hvor fuglene er beskyttede og derfor ikke særligt sky. Findes også i Alamikangban, men stærkt efterstræbt af jægerne, så det lykkedes os aldrig at se den dér.
Great Tinamou.JPG
Great Tinamou – 589 visningerEn skovfugl som normalt lever skjult i underskoven, men på Tikal kom den frem på en af stierne. Tinamouer høres meget mere end de ses - "sangen" fra denne art var også et karakteristisk indslag i lydbilledet i Prinzapolka.
greyheadedchachalaca.jpg
Grey-headed Chachalaca – 632 visningerDe øvrige Chachalaca'er i Mellemamerika er generelt udbredt i halvtørre habitater, men Grey-headed Chachalaca finder man i våd skov, bl.a. er den almindelig i Prinzapolka-området. Fuglen på billedet er fra Costa Rica, hvor den sammen med bl.a. tre arter tukaner fouragerede på de gule frugter i dette store træ.
Ocellated Turkey.1.JPG
Ocellated Turkey 1 – 677 visningerDen ene af verdens to kalkunarter, er endemisk (findes kun) på Yucatán-halvøen, Mexico og i Petén-regionen i Guatemala. Denne er fra Tikal-nationalparken, hvor de går rundt som "prydfugle" på græsplænerne omkring ruinerne. Men de er skam vilde nok! - samles til overnatning højt oppe i nogle kæmpestore træer i regnskoven.
Ocellated Turkey.2.JPG
Ocellated Turkey 2 – 868 visningerFra Tikal-nationalparken i Petén i det nordlige Guatemala. En han spiller op for sit harem! Det er ikke så underligt, at kalkun og påfugl på spansk hedder det samme, pavo...
6 filer på 1 side(r)