Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Andre dyr > Skildpadder

Skildpadde01.JPG
Man spiser da skildpadder! – 465 visningerFra havnen i Bilwi (Puerto Cabezas), hovedstaden i RAAN - miskitoernes hovedstad. Det kan være ubehageligt at bevidne denne brutale behandling af de smukke dyr, men det er et faktum, at det for miskitoerne er uløseligt forbundet med deres kultur at spise havskildpadder. Bemærk, at en af mændene tilsyneladende er dyreven! ("save the whales" = red hvalerne)...
Skildpadde02.JPG
Bjarke og skildpadden – 470 visningerVort barnebarn Bjarkes første møde med en skildpadde. Den er ikke død, den har blot trukket hovedet ind i skjoldet som forsvar. Den blev naturligvis sat fri igen, efter at Bjarke havde hilst på den!
skildpadde03.jpg
Landgang – 459 visningerMorgenen efter en havskildpaddes landgang på stillehavsstranden Playa el Coco ses "tankspor" på stranden. Til højre sporet fra landgangen, til venstre sporet fra da dyret søgte tilbage til havet. Det er arten Lepidochelys olivacea, "Oliven Ridley-skildpadde" der normalt går i land på nabo-stranden La Flor i spektakulære fælles landgange, såkaldte "arribadas", i perioden juli-december, men enkelte dyr kan altså åbenbart ramme lidt ved siden af. Denne nat var ialt 3 dyr gået i land på denne meget besøgte strand. I baggrunden bor der mennesker, og det er næppe sandsynligt, at der kommer noget ud af anstrengelsen.
skildpadde04.jpg
På vagt – 486 visningerFlodskildpadder - som der er mange af i Mellemamerikas floder - er normalt svære at fotografere, da de altid er på vagt. Det er de med god grund, for ellers ender de nemt i suppegryden - skildpaddekød er særdeles populært. Her er det alligevel lykkedes os at komme tæt på et stort individ.
skildpadde05.jpg
Alger i vandet og på skjoldene – 446 visningerDisse normalt sky flodskildpadder blev tiltrukket af køkkenaffald fra en restaurant i El Castillo, Río San Juan. Læg mærke til, hvor algebegroede, deres skjolde er. De ser ud til at have levet i dette næringsrige vand i lang tid.
 
5 filer på 1 side(r)