Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Andre dyr > Pattedyr

Pattedyr01.Naesebjoern.JPG
Næsebjørn, I – 734 visningerNormalt ser man ikke meget til Næsebjørne, men eftersom der ikke har været foretaget jagt i Tikal-nationalparken i mange år, har selv pattedyrene her vænnet sig til mennesker. Findes givetvist i Prinzapolka, men vi har aldrig set den der.
Pattedyr02.Agouti.JPG
Agouti – 638 visningerEn agouti (kaldes vistnok også "hjortesvin" på dansk) fra Carara-nationalparken, Costa Rica. En kanin/hare-stor gnaver, som er almindelig overalt hvor der er skov, inkl. i Prinzapolka.
Pattedyr03.Hvidhovedet Abe.JPG
Hvidhovedet abe, I – 604 visningerEn hvidhovedet abe ("Capuchinerabe") i Carara-nationalparken, Costa Rica. Denne art virker altid utroligt "vredladen". Findes også almindeligt i løvskovene omkring Prinzapolka.
Pattedyr04.Broeleabe.JPG
Brøleabe, I – 790 visningerFra Nicoya-halvøen, Costa Rica. En flok opholdt sig i noget tør løvfældende skov på en skråning næsten i øjenhøjde. Brøleaber er almindelige i hele Mellemamerika, og vi har set og hørt mange, også i Prinzapolka (-selvom miskitoerne jager og spiser dem).
Pattedyr05.Broeleabe.JPG
Brøleabe, II – 970 visningerFra Nicoya-halvøen, Costa Rica.
Pattedyr06.Naesebjoern.JPG
Næsebjørn, II – 917 visningerFra en af stierne i regnskovsreservatet Carara, Costa Rica. Den slags steder vænner Næsebjørnene sig til mennesker, og kommer og tigger mad ved parkeringspladserne.
Pattedyr07.Egern.JPG
Variegated Squirrel – 803 visningerFlot sort/hvids egern fra vores have udenfor Managua. Ofte holdt en ret så tillidsfuld familie til lige udenfor køkkenvinduerne. Men hvis man kommer dem for nær, kan de godt blive ophidsede. Det lyder sådan her. Arten hedder "variegated", fordi den varierer utroligt meget - der findes således også helt sorte former, samt rødbrune med en sort stribe langs ryggen - alle har dog en lys busket hale.
Pattedyr08.Opossum.JPG
Opossum, I – 738 visningerEn opossum ("pungrotte") af ukendt art - men en af de store - udenfor vort køkkenvindue, Managua.
Pattedyr09.Tapir.JPG
Tapir (spor) – 670 visningerTapirspor (med JP's støvle i størrelse 42 for at vise størrelsen), fra regnskoven nær Kinkura-creeken vest for Alamikangban. Vi så aldrig dyret, men vi så mange spor i skovene omkring Alamikangban - også helt tæt på byen, i bambuszonen. Tapir er naturligvis et eftertragtet jagtbytte, der er meget kød på sådan en!
18 filer på 2 side(r) 1