Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Andre dyr > Padder

Froetudse01.JPG
Lillebitte – 396 visningerEn lille tudse på et par centimeters længde i skovbunden, i tågeskoven på Selva Negra
Froetudse02.JPG
Kæmpestor – 410 visningerFra regnskoven ved Refugio Bartola nær Río San Juan. En kæmpefrø på mindst 15 cm! Måske en af dem, der var "ansvarlig" for et højt kor af frølyde om natten...?
Froetudse04.JPG
I skovbunden – 406 visningerFra regnskoven ved Kinkura-creeken vest for Alamikangban.
Froetudse05.JPG
Støvleklatrer, I – 462 visningerI starten af regntiden vælter det frem med frøer. Mange af dem er gode til at klatre, kommer nogle gange op i flere etagers højde i husene... Denne var dog blot kravlet op ad JP's gummistøvler. Samme som nr. 6.
Froetudse06.JPG
Støvleklatrer, II – 470 visningerSamme som nr. 5, siddende på JP's gummistøvler.
froetudse07.jpg
Kamouflagemønster – 458 visningerEn af de berømte Dendrobates-giftpilefrøer fra skovbunden nær Bartola, Río San Juan. JP har besøgt dette område to gange tidligere, men først i april 2004 lykkedes det at få fotograferet denne art og "jordbærfrøen", den anden giftpilefrø. (Ja faktisk var det første gang jeg overhovedet så denne kamuflagemønstrede art, Mie havde set den tidligere)...
Fotograf: Jonas Hansen/Nepenthes.
froetudse08.jpg
Jordbær – 491 visningerDen lille "jordbærfrø" på kun 2-3 centimeters længde er et karakteristisk indslag på stierne i regnskovene nær Río San Juan. En af de berømte Dendrobates-giftpilefrøer. Man hører dem "synge", en fin snurren, og ser de små mættede røde klatter hoppe og krybe omkring. Vi var også så heldige at se et voksent dyr på vej op i et træ med en haletudse på ryggen, et karakteristisk fænomen i livscyklus for denne art.
Fotograf: Jonas Hansen/Nepenthes.
   
7 filer på 1 side(r)