Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Billeder > Prinzapolka > Landbrug/miljø

08271326.w.JPG
Mosquitia's fyrreskovssavanne – 339 visningerDen karakteristiske og berømte fyrreskovssavanne, som er vidt udbredt i hele det nordøstlige Nicaragua, det såkaldte Mosquitia. Denne habitat bliver gradvist mere og mere åben, da der bliver fældet løs af fyrretræerne, uden genplantning. Og da det hele også bliver brændt af i tørtiden, bliver de nyspirede fyrreplanter dræbt, så der sker så godt som ingen foryngning af skoven. Kvæggræsningen er et mindre problem.
0A272011.w.JPG
Farver på himlen – 340 visningerUdsigten fra Alamikangban mod vest, mod fyrreskovssavannens silhouet-træer, når solen går ned.
0B092329.w.JPG
Det sidste maghoni – 359 visningerBredden af Prinzapolka-floden ved Alamikangban. Tømmerstammer, som er fragtet hertil ved højvande, ligger og venter på at blive savet op og kørt væk. Det meste er ædeltræ som maghoni.
0B092340.w.JPG
Til tørre i solen – 352 visningerRisen tørres på plastik. Landsbyen Dos Amigos.
0C042568.w.JPG
Newcastle Desease – 354 visningerI år 2000 huserede Newcastle Desease imellem hønsene langs hele Prinzapolka-floden, og der døde i hundredevis. For at redde så mange som muligt, iværksatte vi en større vaccinationskampagne i Alamikangban. Vaccinen gives som dråber i øjnene.
13103661.w.JPG
LLanoen brændes af – 358 visningerSådan ser det ud, når fyrreskovssavannen (llanoen) i marts-april brændes af. En indgroet praksis blandt miskitoerne, som desværre er ret så skadelig, da den forhindrer selvforyngelse af fyrreskoven (alle nyspirede planter brændes af hvert år).
13113687.w.JPG
Ananas – 380 visningerI projektets patio (have) i Alamikangban dyrkede vi bl.a. nogle udsøgt lækre ananas - som det generelt er tilfældet med tropiske frugter, giver dem man kan købe i supermarkederne i DK kun en svag ide om, hvor rig en smag en solmoden frugt byder på.
13123702.w.JPG
Træforarbejdning – 407 visningerDon Romel i færd med at save tømmer på projektets "Logosol", en svensk konstruktion, hvor en motorsav kører liggende på en slæde, så man kan save nogle jævne og rette brædder. Denne del af projektet går ud på at give folk mulighed for at udbedre deres huse.
15194560.w.JPG
Ved fælles hjælp – 425 visningerSådan en rismølle er ganske tung. Denne er ved at blive fragtet til landsbyen Dos Amigos. Ialt 6 af landsbyerne har projektet forsynet med sådan en ny rismølle, andre har nogle ældre modeller. Rismøllerne er en stor lettelse i arbejdsbyrden, og den giver en meget højere kvalitet, end når man afskaller riskornene manuelt (stamper risen).
33 filer på 4 side(r) 1